Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Banská Bystrica bola v pohotovosti. Na súd priviezli členov zločineckej skupiny
Zdielať na

Banská Bystrica bola v pohotovosti. Na súd priviezli členov zločineckej skupiny

BANSKÁ BYSTRICA / Organizovaná skupina, ktorá predávala drogy v Trenčianskom a Žilinskom kraji, bola rozložená počas policajnej akcie Twix. Jej názov je odvodený od dvojičiek - bratov, ktorí mali stáť na čele celej skupiny. Týždenne zarobili predajom drog až 100-tisíc eur. Siedmi členovia gangu sa v pondelok postavili pred senát Špecializovaného trestného súdu a svoju vinu priznali.

Sedem ľudí patriacich do zločineckej skupiny, ktorá operovala v Trenčianskom a Žilinskom kraji, v pondelok priviezli za prísnych bezpečnostných opatrení do Banskej Bystrice. Počas toho, ako ich postupne eskorotovali do budovy súdu, bola v ulici zastavená aj premávka. "Osoby boli obvinené zo založenia zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," vyjadrila sa Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Päť mužov a dve ženy sa priznali k obchodovaniu s drogami. Na čele zločineckej skupiny, ktorá fungovala od roku 2010, mali stáť bratia - dvojičky Dominik a Dávid, a práve od toho bol odvodený aj celý názov policajnej akcie Twix, počas ktorej boli všetci zadržaní. Vplyv si zabezpečovali aj vydieraním a zastrašovaním.

Siedmi členovia skupiny profitujúcej z predaja drog uzavreli s prokurátorom dohody o vine a treste. Tie dnes špecializovaný trestný súd aj schválil. "Súd uložil tresty od 5 do 9 rokov," povedala Kudjáková. Tresty sú právoplatné a nedá sa proti nim odvolať.

Dvojičky Dominik a Dávid, ktorí mali byť hlavami celej organizovanej skupiny, nie sú medzi tými, ktorí dohodu o vine a treste uzavreli. Práve naopak, pred mesiacom im pribudlo ďalšie obvinenie z vraždy mladého muža nezvestného od minulého roka. Podľa polície ho za Ilavou popravili viacerými ranami do hlavy a telo zakopali v lese za obcou Študlov na moravskej strane. Obom bratom tak hrozí doživotný trest a to nielen za založenie zločineckej skupiny, ale aj za úkladnú vraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy