Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas zápasu Slovan - Trnava opäť zasahovala polícia
Zdielať na

Počas zápasu Slovan - Trnava opäť zasahovala polícia

BRATISLAVA / Predĺžený víkend znamenal pohotovosť pre bratislavských policajtov. V piatok museli zabezpečiť poriadok v súvislosti s výročím nežnej revolúcie, v nedeľu mali starosti s futbalom. Do hlavného mesta totiž dorazili fanúšikovia Trnavy.

Policajti bezpečnostné opatrenia pripravovali už počas týždňa. Na presun fanúšikov z vlakovej stanice až na štadión monitorovali.

Počas presunu nedošlo k žiadnym problémom. Len vodiči museli počítať s drobnými a dočasnými obmedzeniami na trase, ktorou sa fanúšikovia presúvali.

"Vzhľadom na to, že sa jedná o rizikový zápas, bolo povolané príslušné množstvo policajtov z dopravnej, poriadkovej polície a z ďalších útvarovm," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Napätie po prehre

Aj napriek tomu, že počasie nebolo v nedeľu dvakrát priaznivé, aj tak si zápas nenechali ujsť stovky trnavských fanúšikov. Na to, aby bol nielen v meste, ale aj pred štadiónom pokoj, dohliadali aj desiatky policajtov.

​Okrem iného tiež upozorňovali a presmerovával zblúdilých fanúšikov Slovana, ktorí zablúdili ku vchodu pre hostí. Policajti boli pripravení aj s technikou zakročiť počas zápasu. "Počas futbalového zápasu bola polícia pripravená poskytnúť súčinnosť usporiadateľovi na štadióne v prípade, ak by prišlo k hrubému narušeniu verejného poriadku," dodala policajná hovorkyňa.

Nakoniec to nebolo nutné. Situácia sa ale predsa len zhoršila, a to potom, čo Trnavský klub zápas prehral a jeho fanúšikovia po skončení odchádzali. Podľa predbežných informácií, ktoré máme k dispozícii nie je vylúčené, že policajti rozdajú hneď niekoľko pokút a v hre môže byť aj nejaké to obvinenie z výtržníctva. Podrobnosti koľko ľudí museli policajti po zápase riešiť ale budú mať kompletne až počas zajtrajška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy