Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík na luxusnom aute nezvládol riadenie. So štyrmi spolujazdcami skončil v rokline
Zdielať na

Mladík na luxusnom aute nezvládol riadenie. So štyrmi spolujazdcami skončil v rokline

BANSKÁ BYSTRICA / Piati mladí ľudia, ktorí pred polnocou havarovali na horskom priechode Šturec, mali šťastie v nešťastí. Auto sa zrútilo do hlbokej a strmej rokliny. Hasiči ho našli desiatky metrov pod cestou. Aj napriek hrozivému pádu sa všetci dostali bezpečne von.

Partia na rýchlom aute cestovala do Banskej Bystrice. Neskoro v noci išli za zábavou, chystali sa oslavovať v jednom z podnikov. No cesta na oslavu sa zmenila na drámu desiatky kilometrov pred mestom. Mladý vodič zrejme precenil svoje sily, lebo jazdu na rýchlom luxusnom aute cez prudké serpentíny na Šturci nezvládol. "Dvadsaťpäťročný vodič neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam, v zákrute dostal šmyk, prešiel do protismeru kde narazil do dopravnej značky a spadol do hlbokej rokliny," povedala Mária Faltániová hovorkyňa KZ PZ BB.

Auto doslova z cesty vyletelo. Pád do rokliny bol mimoriadny prudký, zráz klesal pod 45 stupňovým uhlom. Vozidlo plné mladých ľudí skončilo desiatky metrov pod cestou. Hasiči zhora videli iba svetlá auta medzi stromami. Posádke pomohli ako prví kamaráti, ktorí išli za nimi na ďalšom aute. "Na miesto sme vyslali posádku záchranárov, ktorá ošetrila 25-ročného muža s akútnou stresovou reakciou. Podali mu infúznu liečbu a transportovali do nemocnice," povedala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

V noci sa s havarovaným autom pohnúť nedalo. Nočný zásah by bol vzhľadom na strmý terén príliš nebezpečný. Chlapi z odťahovej služby tak prišli na Šturec až dnes ráno. "Teraz, keď to vidím cez deň, mali šťastie, že prežili," skonštatoval Ján Benčík z ASOSu BB. Zásah to nebol vôbec jednoduchý. Pri tom, ako schádzali dolu k havarovanému autu, si museli dávať pozor na každý krok.

Po odvoze odťahovkou je auto nepojazdné. "Zrejme to pôjde do šrotu a nie do servisu," hovorí Benčík. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia. "Pri dychovej skúške u vodiča alkohol zistený nebol. Vodičský preukaz mu bol zadržaný na mieste," povedala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy