Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladíka (21) obvinili zo znásilnenia. Obeťou má byť jeho ťažko postihnutá sestra
Zdielať na

Mladíka (21) obvinili zo znásilnenia. Obeťou má byť jeho ťažko postihnutá sestra

SVINIA / Obvineniu zo zločinu znásilnenia čelí mladík z východného Slovenska. Obeťou má byť jeho 22-ročná sestra. Tá je od útleho detstva na invalidnom vozíku.

Policajti zadržali 21-ročného muža. Zneužiť mal svoju ťažko chorú sestru. Je imobilná a takmer nevládna. Pred jeho zvrhlými chúťkami sa preto nemohla ani brániť. "Ona má mozgovú obrnu od mala," hovorí príbuzná dievčaťa. "Dvadsaťjedenročný Július bol obvinený zo zločinu znásilnenia. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KZ PZ Prešov.

Mladíka mali pristihnúť priamo pri čine svedkovia. K znásilneniu podľa nich došlo v dome, kde obaja bývajú spolu s rodičmi. Podľa jeho otca sú všetkému na vine drogy, ktoré jeho syn užíval. Mladík skončil v policajnej cele. Policajná eskorta ho predviedla pred súd. Ten rozhodol, že bude stíhaný za mrežami. "Obvinený bol sudcom vzatý do väzby na základe obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešove.

Podľa trestného zákona môže vo väzení stráviť až 15 rokov. Priťažil mu fakt, že sa skutku dopustil na blízkej a chránenej osobe, keďže má jeho sestra vážne zdravotné postihnutie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy