Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcéra zo známej hereckej rodiny napadla vlastnú matku. Je vo väzbe
Zdielať na

Dcéra zo známej hereckej rodiny napadla vlastnú matku. Je vo väzbe

PRAKOVCE / Bitka a nebezpečné vyhrážky v známej hereckej rodine. Takýto prípad riešia policajti na Spiši. Na vlastnú matku, Ľubu Blaškovičovú zaútočila jej dcéra Katarína. Matka, ktorá je na východe známou herečkou, otvorene priznáva, že Katarína má problémy s drogami.

Incident sa odohral na chate v Prakovciach. Katarína tam mala napadnúť a nebezpečne sa vyhrážať svojej vlastnej matke. Žena, ktorá je dcérou už zosnulého košického herca Petra Raševa, podľa informácií TV JOJ svoju matku škrtila a povedala jej, že ju zabije. Ľube Blaškovičovej tak neostávalo nič iné, ako zavolať na pomoc políciu. Gelnická hliadka Katarínu zadržala. "Je príšerné sa rozhodovať či podáte trestné oznámenie na vlastné dieťa, ktoré milujete, a o ktorom viete, žeby to nikdy neurobilo. Keby jednoducho nebolo pod vplyvom drog, alkoholu," povedala Ľuba Blaškovičová.

Policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na väzbu pre obvinenú Katarínu. Prokurátor ani sudca neboli proti. A tak putovala dcéra zo známej východoslovenskej hereckej rodiny do väzby. Katarína sa chcela dostať z väzby na slobodu, preto ju eskorta predviedla pred sudcu. Ten však návrhu obhajoby a obvinenej nevyhovel. "Viete čo sú drogy? Už ste to skúšali? Určite nie, keď žijete v Bratislave. Však ste to nikdy neskúšali. Verdikt bol aký? Ja neviem, to si určite zistite, však?" vychrlila Katarína Raševová na reportéra TV JOJ.

"Vzhľadom na vyjadrenie mojej klientky sa nebudem k prípadu ďalej vyjadrovať," povedal obhajca Raševovej, Michal Bečarik.  Katarína sa voči verdiktu neodvolala. Ostáva tak i naďalej vo väzbe. Jej matka otvorene priznáva, že z dcérinho konania je už zúfala a beznádejná.

"Sme všetci bezmocní a všetko je len na báze dobrovoľnosti. Ale nakoľko je dospelá a zákony máme také zlé, ako máme, jednoducho ten narkoman, ktorý je naozaj závislý sa rozhodne, zbalí a odíde. A nemôžeme ho priviazať ani k radiátoru a nemôžeme ho ani nijakým spôsobom donútiť," povedala Blaškovičová. Aj preto sa herečka spolieha, že súd po ukončení vyšetrovania nariadi jej dcére ústavnú protidrogovú liečbu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy