Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri požiari záhradnej chaty prišiel o život jeden človek
Zdielať na

Pri požiari záhradnej chaty prišiel o život jeden človek

BRATISLAVA / V záhradkárskej oblasti nad bratislavskou Dúbravkou horela chatka. Zásah hasičov komplikoval ťažko dostupný terén. Po uhasení v nej našli obhorené telo. Na miesto preto dorazili aj policajti.

K požiaru záhradnej chatky, nachádzajúcej sa v ťažko dostupnom teréne nad okresným policajným riaditeľstvom prišlo krátko po siedmej hodine ráno. Po príchode hasičov bola chatka celá v plameňoch, ktoré boli vidieť už z diaľky.

Hasičom prácu komplikovala aj rozbahnená cesta. Museli konať rýchlo pretože v jej tesnej blízkosti sa nachádzala ďalšia drevená chata. "Požiar bol v čase príjazdu v poslednej fáze rozvoja požiaru, teda celý objekt alebo celé torzo toho objektu, plameňom horení," uviedol veliteľ zásahu Marián Bugár. 

Hasiči po uhasení požiaru zistili, že sa v chate nachádza obhorené telo. Či išlo o muža alebo o ženu nevedeli zistiť. Podľa miestnych ľudí by mohlo ísť o bezdomovca. Tí sa tu totiž podľa ich slov veľmi často pohybujú a zrejme v terajšej zrúcanine z času na čas aj prebývali.

Jedna z miestnych dokonca tvrdila, že by mohlo ísť o 27-ročného mladého muža, no o koho ide ukáže až pitva. "Privolaný lekár na zistenie presnej príčiny smrti osoby odporučil vykonať pitvu. Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Od čoho požiar vypukol zistí zisťovateľ príčin požiarov. K jeho príčinám je totiž ešte predčasné sa vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy