Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V kauze fekálnych útokov na ženy tentokrát odsudzujúci rozsudok
Zdielať na

V kauze fekálnych útokov na ženy tentokrát odsudzujúci rozsudok

Archívne video

BRATISLAVA – V prípade fekálnych útokov na päť žien dnes Okresný súd Bratislava IV vyniesol odsudzujúci rozsudok

"Okresný súd Bratislava IV dňa 16. novembra rozhodol tak, že odsúdil obžalovaného Martina M. k trestu odňatia slobody vo výmere osem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 14 mesiacov. Zároveň mu súd uložil ochranné sexuologické liečenie ambulantnou formou," uviedol pre agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak s tým, že rozsudok nie je právoplatný, keďže prokuratúra aj obžalovaný podali odvolanie.

Súd v tomto prípade už raz rozhodol, konkrétne vo februári tohto roku obžalovaného Martina M. spod obžaloby oslobodil. Odvolací Krajský súd v Bratislave však rozsudok zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na opätovné prejednanie.


Polícia zatkla Martina M. v súvislosti s útokmi v novembri 2015, pričom najskôr sa ku skutkom priznal. Neskôr však priznanie odvolal. Sudca prvostupňového súdu v prvom, oslobodzujúcom rozsudku kritizoval postup policajtov aj prokurátora. V súvislosti s ďalšími útokmi na ženy bol v roku 2016 odsúdený aj iný páchateľ, konkrétne fitness tréner Dušan S. Ten sa k skutkom priznal a oľutoval ich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy