Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dievčina (18) išla domov z tanečnej. Na ulici ju brutálne pobodal mladík
Zdielať na
Krimi

Dievčina (18) išla domov z tanečnej. Na ulici ju brutálne pobodal mladík

PRAHA / Brutálny útok nožom otriasol časťou Horní Měcholupy v hlavnom meste Česka. Na 18-ročné dievča zaútočil večer okolo desiatej nožom mladík, ktorého polícia onedlho zadržala.

Osemnásťročná E. W. sa večer vracala z tanečnej domov. Bolo približne desať hodín večer, keď na ňu s nožom zaútočil mladý muž. Svedkovia opísali pre portál blesk.cz brutálny útok. "Utekala pred ním a kričala. On ju zvalil na zem a začal bodať," povedala Jana Dvorská, ktorá všetko videla. Jej manžel bežal dievčaťu na pomoc a útočníka zahnal. "S ďalšími svedkami začal manžel dievčine pomáhať, bola porezaná aj na krku, hneď volali aj záchrannú službu a políciu," povedala Dvorská.

Napadnutá žena ležala na zemi a nemohla rozprávať. "Asi po 10 minútach prišli štyri policajné autá, potom záchranka a napokon aj policajná dodávka. Začali prehľadávať okolie a hľadali muža, ktorý to dievča napadol," povedala Dvorská. Zásah trval až do druhej hodiny ráno.

Dievčina mala na tele údajne až 15 bodných rán. "Pacientka mala mnohopočetné bodné poranenia. Nakoľko bol jej stav vážny, bolo nutné zaistiť dýchacie cesty a v umelom spánku ju previezť do nemocnice na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie," povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.

Kriminalisti pracujú na prípade pre podozrenie z pokusu o spáchanie vraždy. "Ešte v noci sa im podarilo zadržať osobu, ktorá by mohla mať s prípadom spojitosť," povedal hovorca polície Jan Daněk. Motív útok, ani či útočník dievča poznal, zatiaľ polícia nezverejnila. Podľa informácií blesk.cz sa poznali.

Bratislavou aj celým Slovenskom otriasol incident, pri ktorom zomrel futbalista Branislav. V centre mesta ho dobodal Slovák s indickými koreňmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy