Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar bývalého internátu zamestnal hasičov na niekoľko hodín
Zdielať na

Požiar bývalého internátu zamestnal hasičov na niekoľko hodín

BREZNO / Rozsiahly požiar bývalého internátu hotelovej akadémie v Brezne zamestnal na niekoľko hodín profesionálov aj dobrovoľníkov. Na mieste bolo až osem cisterien a dve vysokozdvižné plošiny. Zásah komplikovalo aj počasie.

Budova stredoškolského internátu bola v poslednom období prázdna, oheň si tak dlho nikto nevšimol. Až keď už horela celá strecha, upozornili na to ľudia z neďalekej nemocnice na okraji Brezna.

Hasiči z Brezna, Zvolena aj Banskej Bystrice s technikou zasahovali na mieste niekoľko hodín. Požiar bol natoľko rozsiahly, že pomáhali aj dobrovoľníci z Valaskej a z Brezna. Požiar zachvátil nielen strechu, no aj podkrovie a prvé poschodie. Ísť dovnútra bolo príliš nebezpečné. Pre možné zrútenie trosiek hasiči mohli hasiť iba z vonkajšej strany budovy. "Zásah komplikovala zlá poveternostná situácia, bol tu dážď, zlý terén," uviedol Roman Borčin z Hasičského a záchranného zboru v Brezne. 

Bývalý internát hotelovej akadémie už v súčasnosti študenti nevyužívali. Budova, ktorá je na predaj bola posledné obdobie opustená. Oheň mohol vzniknúť z ohniska, ktoré si vo vnútri založili, aby sa zohriali, no hasičský vyšetrovateľ ešte nevylúčil ani úmyselné konanie.

Ešte neboli vyčíslené ani presné škody, ktoré požiar spôsobil. Vylúčiť sa nedá ani to, že v budove mohli prespávať bezdomovci. V niekoľkých miestnostiach našli policajti ohniská, kde sa bezdomovci mohli zohrievať. Nie je tak vylúčená ani možnosť, že požiar vznikol od neuhaseného ohniska, ktoré tu zostalo po ľuďoch, ktorí tu prespávali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy