Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V plytkom potoku našli mŕtvu ženu. Identifikovala ju jej dcéra
Zdielať na
Krimi

V plytkom potoku našli mŕtvu ženu. Identifikovala ju jej dcéra

BANSKÁ BYSTRICA / Neďaleko kostola v metropole Stredného Slovenska našli ľudia, ktorí išli z cintorína, bezvládne telo 73-ročnej ženy. Ležalo v plytkom ľadovom potoku. Pomôcť jej už nedokázali ani privolaní záchranári.

Ľudia sa pred obedom vracali z cintorína, k hlavnej ceste prechádzali cez mostík ponad potok, keď si vo vode všimli osobu v tmavom oblečení. V plytkej ľadovej vode bolo ženské telo. Ležalo bez známok života dolu tvárou v asi 20 centimetrovom potoku. "Telo ženy bolo nájdené vo vodnom toku v mestskej časti Radvaň," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Telo vytiahli na breh privolaní hasiči. A hoci boli zakrátko na mieste aj záchranári, staršej žene sa už pomôcť nedalo. "Prijatím tiesňovej výzvy o poruche vedomia dospelej osoby bol bezodkladne vydaný pokyn na zásah ambulancii záchrannej zdravotnej služby. Po príchode na miesto zdravotného zásahu s poľutovaním lekár záchrannej zdravotnej služby na mieste skonštatoval úmrtie u 73-ročnej ženy," povedal Andrej Hirjak, hovorca operačného strediska záchranárov.

Policajti na mieste zistili, že obeťou je 73-ročná dôchodkyňa z Banskej Bystrice. Ženu, ktorá nemala peňazí nazvyš a prespávala kde sa dalo, na mieste identifikovala juj dcéra. Čo sa stalo ale povedať nevedela, prípad vyšetruje polícia. "V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, v prípade bola nariadená súdna pitva," povedala Kováčiková.

Či išlo v tomto prípade o cudzie zavinenie, alebo sa žena pošmykla a nešťastne spadla, bude známe až keď budú mať vyšetrovatelia v rukách výsledky pitvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy