Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Horela bytovka so šiestimi bytmi. Boli za tým sadze v komíne
Zdielať na

Horela bytovka so šiestimi bytmi. Boli za tým sadze v komíne

BOBROVNÍK / Nad hlavami obyvateľov bytovky v obci Bobrovník na brehu Liptovskej Mary začala v sobotu podvečer horieť strecha. Len vďaka rýchlemu ohláseniu dokázali hasiči zabrániť väčším škodám. Obyvateľov však museli evakuovať.

"Ja som bola na balkóne a bol veľký dym a potom som šla von a mi hovoria - teta horí," opísala situáciu Jana, obyvateľka domu. Hustý dym stúpajúci zo strechy vystrašil obyvateľov bytovky o pol piatej podvečer. Hasiči ako prvé evakuovali celú bytovku. Na miesto dorazili s dvoma cisternami aj s vysokozdvižnou plošinou. Obyvatelia všetkých šiestich bytov museli opustiť svoje príbytky. Až keď hasiči prešli celý objekt a vyhodnotili, že ľuďom nehrozí nebezpečenstvo, mohli sa vrátiť do svojich bytov.

"Po prieskume bolo zistené, že horia sadze v komíne a priestor v okolí komína. Včasným ohlásením bolo zamedzené vysokým škodám na majetku," vyjadril sa Rudolf Macko, veliteľ zásahu. "Ona si zakúrila a potom sused išiel jej hádzať čižmy a handry a tam to začalo horieť," hovorí Jana, obyvateľka bytovky.

Keďže komín prechádza celou bytovkou, po uhasení požiaru nasledovala dôsledná kontrola. "Postupne sme pomocou termokamery skontrolovali všetky byty, či nedošlo k prehoreniu komínovej vložky a takisto aj strechu a podkrovie bytového domu," povedal Macko.  Skryté ohniská nezistili. Zásah ukončili po približne dvoch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy