Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Okresný policajný riaditeľ čelí obvineniu zo zneužívanie právomoci. Vinu odmieta
Zdielať na

Okresný policajný riaditeľ čelí obvineniu zo zneužívanie právomoci. Vinu odmieta

VRANOU NAD TOPĽOU / Policajný funkcionár čelí obvineniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Informáciu nám potvrdil policajný prezident. Okresný policajný riaditeľ je zapletený do prípadu potajomky namontovanej kamery, ktorú odhalili v kancelárii okresného riaditeľstva.

Kamera bola nájdená v kancelárii vedúcej vnútorného oddelenia. Stalo sa tak ešte pred pár mesiacmi. Len nedávno Inšpekcia Ministerstva vnútra potvrdila, že v súvislosti s týmto prípadom obvinili jednu osobu. Policajný prezident Tibor Gašpar najnovšie potvrdil, že nejde o radového policajta. "Môžem potvrdiť, že je vznesené obvinenie, dokonca riaditeľovi Okresného riaditeľstva vo Vranove nad Topľou."

"Uznesenie vyšetrovateľa Inšpekčného odboru Východ, ktorým mi bolo vznesené obvinenie, je z môjho pohľadu ničím nepodložené, skutok sa vôbec nezakladá na pravde jeho odôvodnenie neobsahuje žiaden dôkaz, ani ich výpočet," bráni sa samotný okresný riaditeľ Juraj Sabol. 

Tajná kamera

Kameru podľa zdroja TV JOJ namontovali bez vedomia a súhlasu policajtky, ktorá v kancelárii pracuje. Vraj malo ísť o jej bezpečnosť, ale ona o žiadnu ochranu nežiadala, ani na to nedala žiaden súhlas. "Vôbec nie je pravdou, že prostriedky nástrahovej a zabezpečovacej techniky boli nainštalované na môj pokyn, či vyžiadanie, lebo ja osobne ani takúto právomoc nemám. A zároveň nie je pravdou ani to, že som mal záznamy z nahrávacieho zariadenia, ktoré sú predmetom utajovaných skutočností, šíriť medzi tretie osoby, čo sa mi kladie za vinu. Nemohol som zneužiť právomoc, ktorú ani nemám," bráni sa Sabol. Riaditeľ podal proti jeho obvineniu sťažnosť. Tú má teraz na stole krajská prokuratúra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy