Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia evakuovala budovu Justičného paláca. Anonym tam nahlásil výbušninu
Zdielať na

Polícia evakuovala budovu Justičného paláca. Anonym tam nahlásil výbušninu

BRATISLAVA / V piatok krátko pred pol jednou poobede prijali policajti na linke 158 oznámenie o údajnej výbušnine v priestoroch budovy Krajského súdu. Na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaní pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín.

Okresný súd mal približne po mesiaci opäť zasadnúť v kauze známej ako predaj platinových sitiek. Prípad siaha do roku 2011, kedy mal štát prísť o vyše dva milióny eur. Obžalovaní sú dvaja vysoko postavení úradnici Správy štátnych hmotných rezerv a znalec, ktorý mal vypracovať nepravdivý posudok. 

Na programe mali byť už záverečné reči. Pojednávanie sa ale nakoniec nekonalo. Polícia totiž dostala hlásenie o bombovej hrozbe v tej istej budove. "Po príchode príslušníkov policajného zboru bola nariadená evakuácia sudcov, zamestnancov a všetkých prítomných osôb," uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Policajti uzavreli aj okolie justičného paláca. V priebehu niekoľkých minút všetky osoby opustili budovu. Následne polícia urobila pyrotechnickú prehliadku. "Zo strany polície boli vykonávané vo vnútorných priestoroch budovy ako aj v jej okolí všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Kontrolou priestorov policajti výbušný systém nenašli. Po približne dvoch hodinách prehliadku ukončili. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. Budovu súdu už pre verejnosť neotvorili, stane sa tak až v pondelok. O nových termínoch odročených pojednávaní budú sudcovia písomne informovať zúčastnené strany.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy