Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nora Kabrheľová stála opäť pred súdom. Pojednávanie trvalo len pár minút
Zdielať na

Nora Kabrheľová stála opäť pred súdom. Pojednávanie trvalo len pár minút

KOŠICE / Na košickom okresnom súde bolo na piatok naplánované prvé pojednávanie v prípade megakauzy podvodu, v ktorej figuruje Nora Kabrheľová a ďalších 10 osôb. Košická podnikateľka údajne pôsobila ako hlava organizovanej skupiny, ktorá si mala uplatňovať nadmerné odpočty DPH. Všetkých obvinených stíhali na slobode, Kabrheľová však strávila vo väzbe viac ako rok.

Prvé pojednávanie trvalo len niekoľko minút. Pre neprítomnosť troch obžalovaných musel sudca pojednávanie odročiť a stanovil nový termín. Nora Kabrheľová sa na pojednávanie dostavila i so svojou advokátkou. V súdnej sieni ale chýbali traja obžalovaní, jeden z nich sa neospravedlnil a teda nedal ani súhlas na konanie v jeho neprítomnosti a tak sudca nemal inú možnosť ako proces odročiť.

Obžalovanej Nore desať dní pred pojednávaním stanovil náhradného obhajcu, jej advokátka totiž žiadala o odročenie už pred mesiacom. Súd jej však nevyhovel. Podľa slov Kabrheľovej si náhradný obhajca nemal šancu naštudovať rozsiahly spis, ktorý má viac ako 11 tisíc strán a tak nevylučuje, že bude namietať zaujatosť senátu. "Som si zisťovala, že tento obhajca nebol ani v spise, čiže už mám obavy, či toto pojednávanie nebude zaujaté voči mojej osobe samozrejme," povedala Kabrheľová.

Ďalšie pojednávanie sudca stanovil na polovicu januára. Obžalovaného, ktorý si neprevzal doručenku nechá na súd predviesť, aby tak zabránil ďalšiemu mareniu pojednávania. "Asi je problém sústrediť určitý čas niekoľko ľudí pod jednu strechu, stať sa môže všeličo," myslí si Kabrheľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy