Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvoch bratov rozdelila smrť ženy. Jeden z nich ju mal surovo zavraždiť
Zdielať na

Dvoch bratov rozdelila smrť ženy. Jeden z nich ju mal surovo zavraždiť

BANSKÁ BYSTRICA / Na lavicu obžalovaných sa v utorok posadil 65-ročný Banskobystričan. Prokurátor ho viní zo zabitia družky. Muž ju podľa obžaloby údajne surovo zmlátil a dokopal. Žena zomrela na vnútorné krvácanie ešte pred príchodom záchranárov. Proti obžalovanému vypovedajú jeho najbližší príbuzní.

Je to smutný príbeh jednej rodiny. Tragédia proti sebe postavila tých najbližších, dvaja bratia stoja na opačných stranách barikády. Rozdelila ich smrť ženy, s ktorou bol kedysi jeden brat ženatý a po rozvode s ňou žil ten druhý. A práve ten ju mal podľa obžaloby pripraviť o život.

Proti obžalovanému Dušanovi teraz vypovedajú jeho príbuzní. "Je to človek bez chrbtovej kosti, ktorý nemá city, žiadnu ľudskosť," vraví o obžalovanom syn obete. Podľa obžaloby mal 50-ročnú Ivetu utýrať na smrť. V osudný večer ju mal surovo dobiť. Modriny a podliatiny našli pri pitve na celom tele. Jej syn je presvedčený o tom, kto zabil jeho matku. "V byte bol len on, nik iný. Ešte teraz sa trasiem." 

Dušan vinu popiera a tvrdí, že je nevinný. Muž sa bráni, že Ivetu našiel ležať na podlahe izby keď sa vrátil z prechádzky a iba jej poskytoval prvú pomoc. Znalec ale túto verziu vyvrátil. Zranenia boli spôsobené útokom. Počas 10-ročného vzťahu si Iveta zažila bitiek neúrekom. Nikdy to ale neoznámila na polícii. "Dávali sme si vankúše na hlavu, vedela som, že to takto skončí, ale že tak skoro, to mi nenapadlo," vraví ich suseda.

Tá posledná bitka skončila tragicky a Dušan čelí obžalobe za zabitie. Hrozí mu 9 až 12 ročný trest. Jeho príbuzní dúfajú, že ho odsúdia. Pri odchode zo súdu sa na seba nedokázali ani pozrieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy