Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sused zabil Michalovi psa. Dôvodom bol štekot, tvrdí
Zdielať na

Sused zabil Michalovi psa. Dôvodom bol štekot, tvrdí

SNINA / Keď Michal zbadal pred svojim domom suseda so zbraňou v ruke, vedel, že je zle. Podľa jeho slov si sused oprel zbraň o bránu a jednoducho vystrelil na sedemročného kokeršpaniela. Zviera streľbu neprežilo, prípad vyšetruje polícia.

Michal tvrdí, že jeho poľovníckeho psa zastrelil sused na pozemku pred rodinným domom, ktorý je oplotený. "Išiel tadiaľto a pes na neho brechal. Ja som vyšiel spoza domu a hovorím, mu, Ďuri ty čo robíš," opisuje situáciu majiteľ psa Michal.

Michal tvrdí, že sused si zbraň položil na bránku. "Pes bol asi päť metrov odtiaľ a tu ho zastrelil. A pes tadiaľ utiekol za dom," dodáva Michal.

"Doposiaľ neznámy páchateľ usmrtil na pozemku jedného z rodinných domov v Snine voľne pohybujúceho sa poľovníckeho psa rasy kokeršpaniel," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Michal tvrdí, že muž potom odišiel domov, akoby sa nič nestalo. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Priestor na vyjadrenie sme chceli dať aj susedovi, no v dome, kde býva nám nik neotváral.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci. "Majiteľovi zvieraťa bola nezákonným konaním páchateľa spôsobená škoda vo výške najmenej 500 eur," dodala hovorkyňa.

Podľa Michalových slov mu mal sused uviesť ako dôvod streľby na psa to, že štekal. "Pes na neho brechal, lebo on ho raz udrel palicou a pes si to zapamätal," dodáva Michal. Páchateľovi v prípade pátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy