Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA v akcii. Zadržali známeho podnikateľa
Zdielať na

NAKA v akcii. Zadržali známeho podnikateľa

RIMAVSKÁ SOBOTA / Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zasahovali v utorok ráno v Rimavskosobotskom okrese. Razie vykonávali hneď na dvoch miestach - v mestskej časti Močiar a v obci Hodejov. Zadržali piatich podozrivých, medzi nimi aj známeho podnikateľa. Akcia mala krycí názov DOKTOR. V súvislosti s týmto prípadom zasahovali aj v zahraničí.

Kukláči, vyšetrovatelia, psovodi a kriminalistický technici. Policajtmi sa to už od skorého rána hmýrilo v mestskej časti Močiar, kde zasahovali v rodinnom dome. Býva tam známy podnikateľ a lekár. Prehľadať mali aj družstvo v Čiernom Potoku, kde tento muž podniká. Potvrdili nám to miestni obyvatelia.  

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry ráno zasahovali súčasne aj v dvoch ďalších obciach a to v Hodejove a Blhovciach. Tu vtrhli do troch rodinných domov. Kukláči všade násilím vyrazili dvere. "Pred tým ako prišli dovnútra som myslela, že zomriem. Kvôli komu vlastne prišli. Kvôli otcovi," vraví dcéra jedného z podozrivých mužov. 

Ich dom prehľadávali niekoľko hodín. Odniesli počítač aj telefóny. "Ale otec s týmto nemá nič. Ani nič nenašli," dodáva dcéra. Podľa riaditeľa NAKA spolu vykonali päť domových prehliadok a jednu prehliadku nebytových priestorov a pozemkov. Informácie nasvedčujú tomu, že tieto razie spolu súvisia. Riaditeľ ale vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nechcel nič bližšie konkretizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy