Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena vystrašila zlodeja dvoma slovami. Kým jej muž zakročil, zlodej utiekol
Zdielať na

Žena vystrašila zlodeja dvoma slovami. Kým jej muž zakročil, zlodej utiekol

SNINA / Dve slová stačili odvážnej žene na to, aby zlodeja vystrašila tak, že utiekol. Keď išla skontrolovať, čo všetko jej chýba, zostala prekvapená. Zlodej si odniesol jogurty, maslo, korenie a zeleninu.

Pani Oľga začula okolo pol tretej v noci podozrivý zvuk. V tej chvíli ešte netušila, že sa do prístavby rodinného domu vlámal zlodej. "Počula som niečo ako skok, ale nevenovala som tomu pozornosť, lebo som si myslela, že ľudia chodia po ulici," uviedla majiteľka domu, pani Oľga. Lenže o pár minút už počula, že niekto otvára dvere do izby.

Pani Oľga okamžite skríkla prvé, čo jej v tej chvíli napadlo. "Ja som spoza zamknutých dverí zakričala - ruky hore. Počula som ako ten človek skočil, to bol nejaký mladý, chudý chlapec. Muž chytil do rúk fľašu, že ho ňou tresne," opísala pani Oľga šokujúce chvíle z noci. Páchateľ však stihol ujsť.

Manželia zavolali na políciu a išli skontrolovať, čo všetko si zlodej odniesol a aké škody napáchal. "Odlomil kľučku z chladničky, tu bolo maslo, paštéty, syry. Mala som kopu cestovín, lebo som akurát bola na nákup, tarhoňu, kolienka, grilovacie korenie, americké zemiaky, všetko je prázdne," rátala škody pani Oľga. "Doposiaľ neznámy páchateľ vnikol na pozemok rodinného domu, ktorý je riadne oplotený a cez otvorené okno vedúce do komory prístavby rodinného domu vošiel dnu," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody. Manželov prekvapuje to, že v čase krádeže psy ani raz nezaštekali, myslia si, že im zlodej niečo dal. "Páchateľovi hrozí za tento trestný čin až dvojročné väzenie," tvrdí Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy