Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladíka, ktorý unikal pred hliadkou, obvinili z útoku na verejného činiteľa
Zdielať na

Mladíka, ktorý unikal pred hliadkou, obvinili z útoku na verejného činiteľa

BANSKÁ BYSTRICA / Devätnásťročný Michal, vodič auta, ktoré ešte v júni tohto roku prenasledovala policajná hliadka pri Hronskom Beňadiku, je stále vo väzbe. Mladík unikal viac ako desať kilometrov, pričom viezol troch mladých ľudí. Naháňačka sa skončila nešťastím. Po policajnej streľbe zahynul sedemnásťročný Tomáš sediaci na zadnom sedadle. Vyšetrovanie prípadu stále pokračuje, no voči vodičovi auta polícia vzniesla ďalšie obvinenie.

Devätnásťročný stredoškolák Michal je vo väzbe od 20. júna, teda už viac ako štyri mesiace. O osudnej letnej noci, pri ktorej prišiel o život 17-ročný Tomáš, neprehovoril ani pred sudcom, ktorý o jeho vzatí do väzby rozhodoval. "Obvinený bol umiestnený do väzby a vyšetrovanie ďalej prebieha," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Michal ako šofér auta nereagoval na policajné výzvy a s autom sa snažil hliadke uniknúť, a to aj napriek tomu, že vnútri s ním sedeli ďalší traja mladí ľudia. Sedemnásťročného Tomáša na zadnom sedadle nešťastne zasiahla jedna zo striel. Michal auto šoféroval napriek tomu, že nikdy nemal vodičský preukaz. Unikal viac ako desať kilometrov, nezastavila ho ani policajná streľba. Naháňačku ukončila až havária niekoľko kilometrov za Hronským Beňadikom.

Tínedžer si sadol za volant aj napriek zákazu, ktorý mu vyprší v roku 2021. "Devätnásťročnému Michalovi, ktorý bol pôvodne obvinený z marenia výkonu úradného rozhodnutia teraz pribudlo ďalšie obvinenie," uviedla Faltániová. Mladík, ktorý nikdy nevlastnil vodičský preukaz dostal zákaz viezť motorové vozidlo v minulosti už trikrát, prvý raz šoféroval bez vodičáku už ako 15-ročný. Počas desaťkilometrovej naháňačky podľa krajských vyšetrovateľov ohrozil svojou jazdou aj policajnú hliadku. "Svojim vozidlom sa minimálne štyrikrát pokúsil vytlačiť policajné vozidlo z cesty," doplnila Faltániová.

Vyšetrovatelia na prípade stále pracujú. Pokiaľ sa prípad dostane na súd a Michalovi vinu dokážu, hrozí mu v tomto prípade trojročný až osemročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy