Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pudlík, ktorého zabili rotvajlery, bol bez vodítka. Majiteľka dostala pokutu
Zdielať na

Pudlík, ktorého zabili rotvajlery, bol bez vodítka. Majiteľka dostala pokutu

Archívna reportáž

VRANÉ NAD VLTAVOU / Pudlíka napadli v októbri v obci Vrané nad Vltavou v Českej republike dvaja rotvajlery počas venčenia. Kamarátka majiteľky ho ale nemala na vodítku, čo policajti vyhodnotili ako priestupok.

Podľa policajtov z obvodného oddelenia v Jílovom pri Prahe sa trestný čin nestal. Pokutu dostala majiteľka dokúsaného psa Hana Mouchová, respektíve jej kamarátka, ktorá pudlíka venčila, píše portál iDnes.czPodľa polície sa dopustila priestupku, keďže psa mala pusteného voľne na mieste, kde to vyhláška obce zakazuje. Polícia preto prípad posunula obecnému úradu, ktorý majiteľku v správnom riadení potrestal pokutou vo výške päťsto českých korún. 

Na agresívne psy sa miestni sťažujú už dlhodobo, ale majiteľ sa bráni slovami, že aj keď mu občas utečú, údajne nikomu neublížia, pokiaľ ich niekto nevyprovokuje. Preto sa Odbor životného prostredia v Černošiciach bude zaoberať problémom s agresívnymi psami. "Zároveň sme sa obrátili na krajskú veterinárnu správu v Dolných Březanoch o riešení situácie s agresívnymi psami. Predali sme im aj petíciou občanov, podľa ktorej nie sú psi venčení ani cvičení a mali by byť odobraní," uviedla starostka Vraného nad Vltavou Dana Ullwerová.

S postupom radnice však nesúhlasí majiteľka napadnutého psa. Aj napriek tomu, že priznáva chybu na strane jej kamarátky, riešením by podľa nej bolo potrestať majiteľa psov, nie psy odobrať. "Starostka sľúbila, že vec bude riešiť, ale vyriešila to tým, že nám dala pokutu. Ja sa zaplateniu nebránim, ale vadí mi, že pani starostka rieši len zvieratá, ale nerieši hlavný problém, ktorým sú majitelia rotvajlerov," povedala Hana Mouchová, ktorá má v pláne podať na majiteľov psov občianskoprávnu žalobu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy