Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Človek v horiacom poľovníckom posede
Zdielať na

Človek v horiacom poľovníckom posede

ČERENČANY / Likvidácia požiaru dreveného posedu pri obci Čerenčany sa zmenila na poriadnu drámu. Oheň založil bezdomovec, ktorý tam prespával. Bol agresívny a rimavskosobotským hasičom poriadne komplikoval zásah.

Po príchode hasičov bola už horná časť posedu v plameňoch. Tí zostali v šoku, keď zistili, že horiaci objekt nie je prázdny. Veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota Milan Polák vraví: "Sme zistili, že vo vnútri sa nachádza osoba, ktorá je agresívna." Muž si akoby neuvedomoval, že je v nebezpečenstve. Aj napriek tomu, že hrozilo že mu oheň spôsobí vážne popáleniny, nielenže sám nezišiel dole, ale výzvy hasičov a policajtov ignoroval.

Odmietal ich pomoc, dokonca ich ohrozoval. "Hasičov nechcel pustiť na posed, dal si hasič rebrík a on ho odhadzoval a zaháňal sa bakuľou," hovorí predseda miestneho poľovníckeho združenia. Hasiči čo najrýchlejšie uhasili požiar, aby ochránili muža, potom sa ho snažili dostať dole. Trvalo to ale niekoľko minút. Muž im v tom stále bránil, naďalej ich ohrozoval a vyhrážal sa. Hasičom a policajtom sa však nakoniec podarilo vyjsť až k nemu a spacifikovať ho. "Po likvidácii požiaru sme osobu za asistencie polície odovzdali zdravotnej záchrannej službe," hovorí Milan Polák.

Agresívneho muža záchranári previezli na psychiatrické oddelenie. Podľa lekára hospitalizácia nebola potrebná, muž preto skončil na policajnej stanici. Policajti hodiny zisťovali o koho vlastne ide. "Aj na základe spolupráce s kolegami z Ružomberka sme zistili jeho totožnosť," hovorí Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská bystrica.

Pri Rimavskej Sobote sa usídlil 49-ročný bezdomovec Peter z Detvy. Poľovníci si už niekoľko dní všímali, že v ich revíry sa niekto pohybuje. Pri posede nachádzali neporiadok, oblečenie, či zhodený rebrík. Až včera tam muža prichytili a ako vraví predseda poľovníckeho združenia, nebolo to priateľské stretnutie: "Začal po mne šutre hádzať. Mal pri sebe roxor a zo dve-tri železné tyčky, tým sa vyhrážal."

Poľovník preto zavolal policajnú hliadku. Následne muž začal páliť svoje oblečenie, plamene sa však rozhoreli aj na posede. Poľovnícke združenie, ktorému spôsobil škodu, trestné oznámenie nepodalo a tak bol muž po podaní vysvetlenia prepustený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy