Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trojročný trest a nariadenú psychoterapiu dostala žena za spôsobenie požiaru
Zdielať na

Trojročný trest a nariadenú psychoterapiu dostala žena za spôsobenie požiaru

BANSKÁ BYSTRICA / Trojročný trest, dohľad probačného úradníka a psychoterapia. Toto je trest pre 39-ročnú Luciu. Minulé leto spôsobila požiar, ktorý poškodil až 6 bytov v paneláku. Dôvodom mali byť problémy s partnerom.

K incidentu došlo v lete minulého roku. Obžalovaná žena krátko po polnoci poslala svojho malého syna na dvor a potom podpálila kuchyňu. Plamene sa rýchlo rozšírili a zničili aj okolité byty.  Pre obyvateľov paneláku na banskobystrickom Podháji to bola noc, na ktorú sa zabudnúť nedá. Hodinu po polnoci bežali všetci vystrašení zadymenými chodbami na dvor, mnohí iba v pyžamách a papučiach s deťmi na rukách. Lucia s vážnymi popáleninami po celom tele skončila v nemocnici. Prebrala sa až dva týždne po požiari. Doteraz má trvalé následky. 

Založením požiaru chcela riešiť problémy s priateľom, podľa obhajoby sa pokúšala spáchať samovraždu. V pondelok pred súdom priznala vinu. Súd jej vymeral trojročný podmienečný trest, s trojročnou skúšobnou dobou, počas ktorej bude pod dohľadom probačného úradníka. Dostala aj zákaz požívať alkoholické nápoje a musí sa podrobiť psychoterapii.

Zároveň bude musieť nahradiť škodu majiteľom poškodených bytov a to vo výške viac ako 25 tisíc eur. "Asi sa budeme odvolávať,neviem," hovorí 39-ročná Lucia. Dnes svoje konanie ľutuje. Aj s malým synom bývajú u rodičov a snažia sa začať odznova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy