Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mrazivá záchranná akcia. Vlčiaci Nero a Niko spadli do Hrona
Zdielať na

Mrazivá záchranná akcia. Vlčiaci Nero a Niko spadli do Hrona

BANSKÁ BYSTRICA / Mrazivá záchranná akcia sa odohrala na strednom Slovensku. Počas chladnej noci pomáhali banskobystrickí hasiči dvom vlčiakom. Nero a Niko spadli do Hrona. Zvieratá boli v chladnej vode, no na breh sa samé dostať nevedeli.

Psy boli vo vode, od brehu ich delil vysoký múr. Bola chladná noc, iba 4 stupne, navyše fúkal poriadne studený vietor a snežilo. Dva vlčiaky uväznila rieka, stáli v studenej vode, no na breh sa dostať samé nevedeli. Nero a Niko ušli z areálu rodinnej firmy, majitelia ich hľadali viac ako tri hodiny. Ich kňučanie začuli mestskí policajti, bola už tma a tak ich nebolo dobre vidieť, zbadali ich až keď si posvietili baterkami. Zachraňovať dva vlčiaky z poriadne studenej vody prišli banskobystrickí hasiči.

"Hasiči v špeciálnych oblekoch sa dostali k psom, boli istení lanom," opisuje hasič Roman Falťan. Nera a Nika sa hasičom podarilo bezpečne vytiahnuť hore na breh, tam ich odovzdali šťastným majiteľom, ktorí si ich po niekoľko hodinovom hľadaní konečne mohli odviezť domov. "Našťastie všetko dobre dopadlo, ďakujeme hasičom," povedala majiteľka psov Laura.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy