Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V prípade Pavla Ruska vypočúvajú ďalších svedkov. Ide o Ruskovho ochrankára a šoféra
Zdielať na

V prípade Pavla Ruska vypočúvajú ďalších svedkov. Ide o Ruskovho ochrankára a šoféra

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý riaditeľ Televízie Markíza Pavol Rusko je naďalej vo väzbe. Podľa polície si mal objednať vraždu svojej spoločníčky Sylvie Volzovej a zabijakov mal hľadať v slovenskom podsvetí. Fyzická likvidácia ženy mala mať finančný a osobný motív. Už v ranných hodinách vyšetrovatelia začali s výsluchmi dvoch svedkov, s ktorými Pavol Rusko bol v tom čase v neustálom kontakte.

Pavol Rusko už ôsmy deň prežíva na vlastnej koži to, čo je pre niekdajšie najtvrdšie postavy slovenského podsvetia len prechádzkou po kvetinovej záhrade. Po tom, ako si polícia v auguste tohto roka verifikovala u jedného z najsilnejších mužov podsvetia Mikuláša Černáka jeho informácie o tom, ako si mal u Černáka práve Rusko dohadovať vraždu Sylvie Volzovej, Ruska začiatkom minulého týždňa kukláči so samopalmi zaistili, a víkend strávil už vo väzbe.

Od utorňajšieho rána na prezídiu policajného zboru si pred vyšetrovateľom spomínali na to, ako pracovne trávili čas s Ruskom dvaja jeho muži. Bývalý Ruskov ochrankár a jeho šofér. V roku 1997 mali byť vždy tam, kam išiel Rusko. Minimálne jeho ochrankár. A teda zrejme aj na stretnutiach Ruska s Černákom. Pre vyšetrovateľa aj také svedectvo skladá mozaiku súvislostí, ktoré majú obvineného Ruska skôr či neskôr definitívne dôkazmi zložiť na kolená.

"Každý svedok posunie prípad ďalej, ale k obsahu výpovede sa nemôžem vyjadrovať," povedal Marek Para, obhajca Pavla Ruska. 

Černák vypovedá ku všetkým zločinom, ktoré chce polícii pomôcť objasniť aj za cenu, že si navodí sám trestné stíhanie. Robí to preto, aby sa raz dostal z doživotného trestu na slobodu. Jeho advokát tvrdí, že aj o Ruskovi polícii hovoril už pred rokmi, podrobnejšie v lete v auguste. Policajní prezident dal preveriť, či sa polícia o plánovanej vražde Volzovej naozaj dozvedela od Černáka už pred tromi rokmi a prečo koná až teraz. Rusko obvinenia z vraždy považuje za nezmysel.

Výsluchy budú pokračovať budúci týždeň a podľa informácií TV JOJ chce vyšetrovateľ predvolať aj známeho bratislavského podnikateľa. Ak bude vypovedaď, Ruskovi zrejme nepomôže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy