Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na učiteľku zaútočila matka šesťročnej žiačky. Tvrdila, že jej dcéru na hodine zbila
Zdielať na

Na učiteľku zaútočila matka šesťročnej žiačky. Tvrdila, že jej dcéru na hodine zbila

RUDŇANY / Nepríjemný útok prekvapil učiteľku z Rudnian. Priamo pred školou ju napadla matka šesťročnej žiačky. Žena z miestnej osady tvrdí, že učiteľka na vyučovaní zbila jej dcéru. Učiteľka sa bráni, že nič také sa nestalo.

Matka si do školy prišla vybavovať účty s učiteľkou, ktorá údajne napadla jej dieťa. K žiadnemu ataku ale nedošlo, namiesto toho matka napadla učiteľku. "Svojou pravou rukou ma udrela po mojom ľavom ramene. Nechápala som vôbec čo sa deje. Hneď som dostala druhú ranu. Po tretej som skončila svojím telom, chrbtom aj hlavou vo dverách," spomína na útok učiteľka Iveta. 

Učiteľka sa za agresorkou rozbehla. Asistoval jej člen obecnej polície. Po incidente podala trestné oznámenie. Podľa rudnianských pedagógov sú tu vulgarizmy a vyhrážky zo strany rodičov na dennom poriadku, ale k fyzickému útoku nikdy nedošlo. Na margo tohto prípadu by učitelia uvítali status verejného činiteľa. "Títo rodičia by si uvedomili, že nesmú ani slovíčkom uraziť nás," vysvetľuje Iveta. 

Istú formu ochrany už učitelia podľa ministerstva školstva majú - status chránená osoba. "Postavenie chránenej osoby znamená, že niektoré trestné činy spáchané na chránenej osobe, ktorou je aj pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec v súvislosti s výkonom pedagogickej, alebo odbornej činnosti, sú v zmysle Trestného zákona trestané prísnejšie," uvádza Renáta Vitková z tlačového oddelenia Ministerstva školstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy