Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pred súd sa postavili dvaja muži obvinení z brutálnej vraždy ich 56-ročného kamaráta
Zdielať na

Pred súd sa postavili dvaja muži obvinení z brutálnej vraždy ich 56-ročného kamaráta

ŽILINA / Pred sudcu Okresného súdu v Žiline sa v pondelok ráno postavili dvaja muži, ktorí údajne minulý utorok vraždili v obci Svrčinovec. Motívom boli zrejme peniaze. Počas brutálneho útoku na 56-ročného Jána údajne zobrali z jeho bundy 20 Eur. Sudca rozhodoval o tom, či ich pošle do väzby.

Ján žil v biede. Nemal stálu prácu a ani nikde nebrigádoval. Logicky teda nepoberal žiaden príjem. No v deň, keď zomrel, si bol na pošte prvýkrát prevziať dávky v hmotnej núdzi. Dostal ich za dva mesiace – spolu 120 Eur.

Jána mali zabiť jeho mladší kamaráti, 26-ročný Štefan a 29-ročný Peter, v jeho starom dome na pokraji kysuckej dediny Svrčinovec. Ako prvý mal zaútočiť Štefan. Svoju obeť údajne bodol do stehna a potom jedenásťkrát do chrbta. Vzápätí vraj zobral do rúk ten istý nôž Peter. A Jánovi mal zasadiť hlbokú ranu do krku.Obaja sa pred súdom k činu priznali, no neprejavili žiadnu ľútosť. "Sudca pre prípravne konanie Okresného súdu Žilina v plnom rozsahu akceptoval návrh a vzal oboch obvinených do väzby," informuje prokurátor. 

Obvinení muži nepodali sťažnosť proti rozhodnutiu sudcu. Ak im dokážu vinu, hrozí im až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy