Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dôchodkyňu chcel podvodník pripraviť o úspory, tá sa nezľakla a prekabátila ho
Zdielať na

Dôchodkyňu chcel podvodník pripraviť o úspory, tá sa nezľakla a prekabátila ho

ŠAHY / Dôchodkyňu chcel podvodník pripraviť o úspory. Oklamať sa ju pokúsil známym spôsobom a vymyslel, že syn mal dopravnú nehodu a potrebuje peniaze. Pani ho však prekabátila, mužovi dala do obálky obyčajné papiere a pri čine ho prichytili policajti.

V piatok vo večerných hodinách zavolal na telefónne číslo 80-ročnej dôchodkyni neznámy muž, ktorý sa predstavil ako lekár. Babičke do telefónu povedal, že jej syn mal dopravnú nehodu a nemôže rozprávať, nakoľko má pohryznutý jazyk. Volajúci ďalej uviedol, že dievča, ktoré jej syn zrazil, môže zomrieť a z dôvodu, že nehodu neoznámia pýtal 500 eur. Počas rozhovoru sumu navýšil na 5 000 eur s tým, že sa ešte ozve.

80-ročná pani po tomto telefonáte zavolala svojmu synovi a utvrdila sa v tom, že je v poriadku. Následne jej syn povedal, aby pristúpila na hru neznámeho volajúceho a peniaze mu prisľúbila. Na druhý deň neznámy muž zavolal a oznámil jej, že pre peniaze príde upravený chlap v okuliaroch a stačí, ak mu ich podá cez okno. To už ale syn pani Alžbety pripravil do obálky nastrihané papiere a kontaktoval políciu.

"V sobotu o 9:15 hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru zo Šiah priamo pri preberaní obálky zadržala podozrivého 46-ročného muža z Lučenca. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch bol 46-ročný Július obvinený zo zločinu podvodu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Levíc spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému hrozí za tento skutok trest odňatia slobody v trvaní od 3 do 10 rokov," informovala hovorkyňa polície Božena Bruchterová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy