Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deväť mesiacov po tragickej smrti ornitológa (35) sa pred súd postavil majiteľ psov
Zdielať na

Deväť mesiacov po tragickej smrti ornitológa (35) sa pred súd postavil majiteľ psov

BRATISLAVA / Od tragédie, pri ktorej zahynul 35-ročný ornitológ, uplynulo deväť mesiacov. V pondelok sa na súde v bratislavskej Dúbravke v tomto prípade uskutočnilo prvé pojednávanie. Pred sudkyňu sa postavil majiteľ psov, ktoré Petra napadli. Pripomeňme, že muž zomrel na vykrvácanie. Na súde bola aj reportérka TV JOJ Iveta Krupová.

Obžalovaný 45-ročný Roman, majiteľ svorky psov, ktorá usmrtila 35-ročného ornitológa Petra, chcel prostredníctvom svojho advokáta na súde uzavrieť dohodu o vine a treste. Tú ale prokurátorka striktne odmietla.

Hlavné pojednávanie tak začalo tým, že Roman pred sudkyňou svoju vinu uznal. "Prepáčte, nebudem sa vyjadrovať, je mi to samozrejme veľmi ľúto, čo sa stalo" vraví majiteľ psov. Bezvládne zakrvavené telo mladého ornitológa našli náhodní okoloidúci asi kilometer od obytnej zóny. Spočiatku nebolo jasné či za brutálnym útokom stoja psy miestneho chovateľa alebo divá zver. Policajné dokazovanie ale jasne potvrdilo, že 35-ročný Peter vykrvácal po útoku šiestich psov , ktoré 45-ročnému chovateľovi ušli spoza brány rodinného domu. 

Majiteľ psov si je dobre vedomý svojej zodpovednosti za obrovskú tragédiu. "On je hotový z toho celú dobu, môžem povedať, že ho to trápi veľmi," hovorí Romanova suseda. Rodine zosnulého chce preto zaplatiť sumu, ktorú požadujú. Na to si ale bude musieť zobrať hypotéku. "Som zodpovedný a cítim vinu," dodáva. Vdova po ornitológovi na pojednávanie neprišla. Stará sa o ich niekoľkomesačné dieťa. K vypočutiu ale dôjde, pre svojho syna totiž požaduje nemajetkovú ujmu vo výške 100 tisíc eur. 

Za prečin usmrtenia hrozí Romanovi dvoj až päťročný trest. V prípade finančného vyrovnania sa s rodinou nebohého, by mohol stále vyviaznuť aj s podmienkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy