Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Krvavý incident. Muž bodol do krku priateľa svojej bývalej ženy
Zdielať na

Krvavý incident. Muž bodol do krku priateľa svojej bývalej ženy

LUČENEC / Ján z Lučenca útočil na ulici. Vzal nôž a zasiahol ním muža, ktorý šiel s jeho bývalou manželkou a ďalším mužom. Žena tvrdí, že dôvodom bola žiarlivosť. Dvojica už niekoľko rokov spolu nežije.

Krvavý incident sa odohral včera večer okolo pol ôsmej. Páchateľ zasiahol jedného z mužov nožom do krku.

"Ja ani neviem skadiaľ sa on vynoril, on proste vyskočil," opisuje situáciu Jánova bývala manželka. 

S kríkov potom vytiahol nôž s 10 centimetrovou čepeľou a Jána ním porezal na krku a na líci. Prvú pomoc mu do príchodu záchranárov poskytla mladá žena.

"Držala som mu ranu na krku. Mal ju hlbokú. Krvácal dosť, ale keďže som mu ju chytila, tak prestal," vysvetľuje duchaprítomná svedkyňa, ktorá zranenému mužovi pomohla. Ten s ňou komunikoval. Povedal aj meno muža, ktorý ho napadol. Potom chvíľami strácal vedomie.

"Povedal, že ho napadol nejaký známy. Vedel povedať aj meno, poznal ho," opisuje svedkyňa. Záchranári ho previezli do lučeneckej nemocnice, kde ho už aj operovali. Nôž mu našťastie nezasiahol hlavnú tepnu na krku.

"Poškodený utrpel zranenia s dobou liečby 2 - 3 týždne," povedala hovorkyňa polície Petra Kováčiková a pokračovala. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali TS pre zločin ublíženia na zdraví spáchané v štádiu pokusu."

Z tohto zločinu Jána aj obvinili. Od včerajšieho večera po ňom pátrali. Po krvavom útoku totiž ušiel a skrýval sa.

"Obvineného sa v priebehu dnešného dňa podarilo polícii zadržať," doplnila Kováčiková. 

45-ročného Jána dnes ráno krátko po deviatej zadržala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Popoludní ho vypočul vyšetrovateľ, momentálne je v policajnej cele.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy