Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mamička, pod ktorou počas pôrodu začala horieť dezinfekčná látka, prehovorila o bolestivom zážitku
Zdielať na

Mamička, pod ktorou počas pôrodu začala horieť dezinfekčná látka, prehovorila o bolestivom zážitku

KOŠICE / Mamička, pod ktorou sa počas cisárskeho rezu vznietila pravdepodobne dezinfekčná látka, sa postavila pred televízne kamery. Ide o prípad z trebišovskej nemocnice, o ktorom sme vás informovali pred pár dňami. Pre plamene ledva priviedla na svet malého Števka. S popáleninami tretieho stupňa na 30 percentách tela ju museli hospitalizovať na popáleninovom oddelení v košickej Šaci.

Dvadsaťosemročná rodička Marta zažila desivý pôrod. Napriek bolestiam sa usmieva. "Som rada, že malý je tu a v poriadku a že jeho to nijak nezasiahlo," povedala Marta. Po pôrod na horiacom operačnom stole nastali u Števka komplikácie s dýchaním a museli ho opatrovať na špecializovanom pracovisku.

"Mal o trochu sťaženejšiu respiračnú adaptáciu, čo mohlo, aj nemuselo súvisieť s týmto incidentom," povedala primárka novorodeneckého oddelenia Slávka Virágová. Po dramatickom pôrode, aký sa na Slovensku ešte nestal, museli mamičku odniesť na popáleninové oddelenie do košickej nemocnice. Aj keď prognóza znela hrozivo, už o niekoľko týždňov by sa aj s dieťatkom mohla vrátiť domov.

"V pondelok sa bude musieť podrobiť operácii, budeme musieť odstrániť tie odumreté tkanivá, a potom tie defekty, ktoré vzniknú po odstránení týchto odumretých tkanív, budu zakryté vlastnými kožnými štepmi," povedal primár popáleninovej kliniky Eugen Frišman. "Najviac ma bolí stehno zospodu a keď si sadám, to je dosť veľký problém," opisuje Marta. Na pôrod si spomína len do momentu, keď od ukrutnej bolesti začala kričať a strhávať plachty.

"Jeho narodenie, to mám okno. Lebo to bolo tesne potom, ako ma zahasili. Nenastala panika. Lekári naozaj promptne reagovali," pokračuje Marta. Lekárom nič nezazlieva, no bude trvať na tom aby sa to vyšetrilo a aby sa podobné prípady neopakovali. Bude žiadať odškodné. Mladá mamička to nemala od začiatku tehotenstva vôbec jednoduché. "Od manžela som odišla v 12. týždni, lebo chcel, aby som išla na potrat. Začal to preháňať s alkoholom, 19. augusta mu zlyhalo srdce," dodáva Marta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy