Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vodič autobusu, ktorý zavinil tragickú nehodu pri Krupine, dostal tri roky za mrežami
Zdielať na

Vodič autobusu, ktorý zavinil tragickú nehodu pri Krupine, dostal tri roky za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v stredu potvrdil trojročný nepodmienečný trest pre 32-ročného vodiča autobusu. Ten podľa súdu zavinil vážnu dopravnú nehodu pri Krupine v máji minulého roku, keď sa pri zrážke autobusu a nákladného auta ťažko zranilo 8 ľudí a zahynula 89-ročná dôchodkyňa. Keďže je rozsudok právoplatný, vodiča rovno z pojednávacej miestnosti odviedli do väznice.

Pohľad na následky dopravnej nehody pri Krupine bol hrozivý. V máji pred rokom takto zranených cestujúcich, medzi ktorými boli aj stredoškoláci, odvážali sanitky a dva vrtuľníky. Na mieste podľahla zraneniam 89-ročná dôchodkyňa, ktorá sedela v autobuse. 

Vodič linkového autobusu nedal pri odbočovaní na vedľajšiu cestu prednosť prichádzajúcemu nákladiaku s drevom. Na súde svoju vinu priznal a za všeobecné ohrozenie a ublíženie na zdraví dostal nepodmienečný trest. Proti rozsudku sa odvolal a tak rozhodoval Krajský súd v Banskej Bystrici. Senát ale odvolanie vodiča autobusu zamietol a potvrdil mu trojročný nepodmienečný trest.

"Rozsudkom okresného súdu bol obžalovanému tiež uložený trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel akéhokoľvek druhu v trvaní štyroch rokov," informuje hovorkyňa krajského súdu Adriana Vašková. Keďže je rozhodnutie právoplatné, 32-ročnému mužovi po vyhlásení nasadili na ruky putá a odviedli ho priamo do ústavu na výkon trestu. Príbuzní sa s ním nemohli ani rozlúčiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy