Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na mol opitý muž havaroval. Pri fúkaní dourážal policajta
Zdielať na

Na mol opitý muž havaroval. Pri fúkaní dourážal policajta

HUMENNÉ / Nie som blbeček, aby som niekoho zrazil. To sú slová 56-ročného Humenčana. Za volant si sadol potužený alkoholom. Vraj preto, lebo ho bolel prst na nohe. A doprial si poriadne. Na bolest vypil takmer 3 promile. Kým sa však dopravný policajt dopracoval k výsledku, trvalo to nekonečne dlho. Veď sa pozrite.

Humenský dopravný policajt by si zaslúžil medailu za trpezlivosť. Pri 56-ročnom vodičovi to totiž bola skúška nervov. Najprv popieral, že pred jazdou pil. Keď pripustil, že si čo-to doprial, mal aj pripravenú obhajobu – boľavý prst na nohe. "Za to že vás bolel palec ste požil alkohol? No dobre, no poďte so mnou," povedal mu na mieste trpezlivý policajt. 

"Z ničoho nič, bez smerovky, bez všetkého, ja som ho obchádzal normálne, strhol volant," opisuj kolízu situáciu vodič druhého auta. Opitý vodič mal namierené domov a od zaparkovania pred bytovkou ho delilo oba zopár metrov. Odbočiť vľavo sa však rozhodol v momente, keď nebolo kam. A práve v tej chvíli ho predbiehalo iné vozidlo. "Keby ja som nestrhol, tak ho zabijem, nereagoval na nič, na trúbenie, na nič," hovorí vodič druhého auta. 

Vodič sa po nehode podrobil dychovej skúške a tá priniesla odpoveď na otázku, prečo vlastne ku kolízii došlo. Dopracovať sa k výsledku trvalo nekonečne dlho, muž totiž odmietal spolupracovať. Napokon sa to podarilo. "Vodičovi bola v dychu nameraná hodnota takmer 3 promile alkoholu," vyjadril sa Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Všetci sa pýtali iba jedno – či sa neobával, že niekomu ublíži. "Každý mi to hovorí. Stalo sa. A čo. Ja nikoho som nezrazil a nikoho nezrazím. Ja nie som blbeček," znela jeho odpoveď. "Humenskí dopravní policajti obvinili 56-ročného vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedal Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy