Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Železničiara zrazil nákladný vlak. Jeho manželka so závermi vyšetrovania nesúhlasí
Zdielať na

Železničiara zrazil nákladný vlak. Jeho manželka so závermi vyšetrovania nesúhlasí

UDAVSKÉ / Peter pracoval 40 rokov na železnici. Svoju prácu miloval a pri nej prišiel o život. Muža usmrtil nákladný vlak naložený drevom. Manželka nebohého Petra je však presvedčená, že k tragédii došlo úplne inak.

Nešťastie na železničnej trati sa stalo ešte pred dvomi rokmi. Odvtedy sa trestné stíhanie niekoľkokrát zastavilo a znova obnovilo. To, ako k nehode došlo nevidel podľa polície nik. Vyšetrovanie sa začalo na základe zaistených stôp a výpovedí ostatných zamestnancov. "Polícia podľa môjho názoru nezadokumentovala všetky stopy na mieste tak ako by mala. Sú tam jasné dôkazy, že k deju nedošlo tak, ako to vyšetruje polícia," povedal Peter Votroubek, právny zástupca manželky nebohého. 

Podľa polície ho mala zachytiť vlaková súprava, ktorú tvoril motorový rušeň a 13 nákladných vozňov naložených drevnou hmotou. To ako skákal, nevidel nikto. "V živote z rušňa neskákal a nie pri takejto rýchlosti, neverím, že je to tak ako hovorí polícia," hovorí manželka nebohého. "Podľa môjho názoru vlak zastal, on vystúpil chcel v koľajisku niečo opraviť a vtedy došlo k neoprávnenému posunu," myslí si Votroubek. 

V deň, keď k nehode došlo začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Po mesiaci trestné stíhanie zastavili. Voči uzneseniu podal právny zástupca manželky nebohého sťažnosť a okresný prokuratúr prikázal vec do vyšetrovania vrátiť. "Humenský vyšetrovateľ v júni tohto roka trestné stíhanie zastavil nakoľko skutok nie je trestným činom. Voči uzneseniu o zastavení trestného stíhania bola podaná sťažnosť," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Okresná prokuratúra ju ale zamietla. Právnik ale tvrdí, že pochybenie nastalo nielen pri rekonštrukcii prípadu ale aj pri zadokumentovaní biologických stôp. Manželka nebohého Petra je odhodlaná urobiť všetko preto, aby tento prípad znova dostala do vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy