Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exminister Krajči pre TV JOJ: Po oslave som mal v dychu zostatkový alkohol
Zdielať na

Exminister Krajči pre TV JOJ: Po oslave som mal v dychu zostatkový alkohol

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V sobotu na obed sa stala na prvý pohľad banálna nehoda. Auto skončilo v priekope. Za volantom sedel Gustáv Krajči, exminister vnútra. Ďalším prekvapením bola dychová skúška. Bezprostrednú reakciu Krajčiho po nehode vám prinášame exkluzívne, ako jediní sme totiž boli na mieste nehody.

Nehoda sa udiala na rovnom úseku cesty. Prekvapenie hliadky, ktorá tu bola prvá bolo veľké, keď zistili kto sedí za volantom. "Vyhýbal som sa autu, ktoré šlo z protismeru a s autom som skončil v jarku," uviedol na mieste nehody pre TV JOJ exminister vnútra Gustáv Krajči.

Auto riadil sám bývalý minister vnútra za Mečiarovej vlády - Gustáv Krajči. V rokoch minulých policajtom šéfoval. Teraz sa musel podriadiť ich pravidlám. Po nehode totiž fúkal.

"Ja som nemal alkohol. Ja som mal zostatkový alkohol. My sme včera oslavovali a dnes mi to ešte ostalo," dodal exminister exkluzívne pre TV JOJ.

"Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,39 mg/l alkoholu v dychu," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa krajčiho oslavovali v obci Olcnava odkiaľ mal pred nehodou namierené domov, do Spišskej Novej Vsi. Nehoda sa udiala medzi Spišským Hrušovom a Jamníkom - 10 kilometrov od jeho domova. Z auta sa dostal po vlastných nohách. "Nemalo by sa sadať s alkoholom? No určite že nie. To je samozrejmé, že je to tak. Ale človek nikdy nevie, lebo nemám vlastný dreger a neviem to odmerať, takže som to podcenil zrejme," dodal Krajči.

​Exministra skontrolovali aj záchranári, ktorí išli krátko po nehode okolo. Zranený však nebol. Po zdokumentovaní nehody políciou však musel vyriešiť ako niekoľkotonové SUVčko dostane na cestu. Pomohli mu príbuzní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy