Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Motorke po náraze odtrhlo predné koleso. Jej vodič je vo vážnom stave
Zdielať na

Motorke po náraze odtrhlo predné koleso. Jej vodič je vo vážnom stave

VAŽEC / Posledné dni babieho leta lákali na cesty množstvo motorkárov. Medzi Važcom a Východnou sa 53-ročný muž na motorke čelne zrazil s osobným autom. Podľa jednej z verzií mohlo motocyklistu oslepiť prudké slnko.

Podľa svedkov dopravnej nehody vošiel motocyklista do protismeru. Vodič osobného auta už zrážke nedokázal zabrániť. "Päťdesiatriročný vodič viedol motocykel Kawasaki v smere od obce Važec na obec Východná. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s motocyklom v pravotočivej zákrute do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Renault Clio," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

Pri náraze odtrhlo z motocykla predné koleso. Muž, ktorý sa na ňom viezol rozbil svojím telom na Renaulte čelné sklo a zostal nehybne ležať na vozovke. Osobné auto skončilo v priekope mimo cesty, jeho 70-ročný vodič sa nezranil. Motocyklista bol vo vážnom stave.

Na mieste zasahovali až dve posádky záchranárov. "Muž utrpel ťažké, viacnásobné poranenia celého tela, takzvanú polytraumu. Mal zlomenú panvu a bol v ťažkom šokovom stave. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," povedla hovorkyňa záchranárov Alena Lacyková-Krčová. 

Hasiči vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru a cestu zbavili uniknutých prevádzkových kvapalín. "Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol, ďalšie okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," doplnil Moravčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy