Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opatrovateľky vyhlásili verejnú zbierku. Chcú pomôcť deťom, ktoré prišli o svoje mamy
Zdielať na
Krimi

Opatrovateľky vyhlásili verejnú zbierku. Chcú pomôcť deťom, ktoré prišli o svoje mamy

SLOVENSKO / Celým Slovenskom otriasla 14. októbra tragédia, ktorá sa odohrala pri obci Nitrica. Po čelnej zrážke kamióna s dodávkou zomrel vodič dodávky. Domov viezol Slovenky, ktoré pracovali v Rakúsku ako opatrovateľky. Zrážku prežila iba jediná žena. Na následky zranení neskôr v nemocnici zomrela. Po tejto tragickej nehode ostalo dvanásť opustených detí, z toho šesť maloletých.

"Obrovskú stratu cítia i samotní klienti, rakúski občania, ktorí prišli o svoje opatrovateľky, o anjelov bez krídel, starajúcich sa o nich s láskou, porozumením a zodpovednosťou. Smútok a žiaľ sa nedá opísať a stratu nie je možné oceniť," uviedla na sociálnej sieti Facebook zástupkyňa hospodárskej komory opatrovateľov vo Viedni Bibiana Kudziová.

Celá opatrovateľská spoločnosť sa preto rozhodla vyjadriť spolupatričnosť a pomôcť pozostalým. Vyhlásili tak verejnú zbierku na pomoc pozostalým po nehode opatrovateliek. 

Vypočujte si telefonát s Bibianou Kudziovou v ktorom hovorí o tom, prečo sa rozhodli zriadiť verejnú zbierku a ako budú tieto peniaze použité:

​Ľudia môžu prispievať na transparentný účet a tieto prostriedky pôjdu na pomoc rodinám, ktoré pri tejto tragickej udalosti prišli o svoje mamy, manželky, sestry alebo kolegyne. Pomôcť môžete nasledovne:

Názov banky: Slovenská sporiteľna

Názov účtu: Právna pomoc poškodeným - Nehoda 14.10.2017

Číslo účtu: SK11 0900 0000 0051 3677 0605

Nájdete to na stránke: http://transparentneucty.sk/

"Pre tieto účely- pomoci rodinám a deťom sme založili transparentny ucet.Veríme, že spoločnými silami prispejeme k zlepšeniu beznádejnej situácie, v ktorej sa tieto rodiny ocitli. Ďakujeme za Váš príspevok, prejav empatie, spolupatričnosti a predovšetkým ľudskosti," dodala Bibiana Kudziová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy