Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič zrazil šesťročného chlapca. Zo strachu o svoj život z miesta nehody odišiel
Zdielať na

Vodič zrazil šesťročného chlapca. Zo strachu o svoj život z miesta nehody odišiel

RUDŇANY / Šesťročný Kristián zostal ležať v bezvedomí na zemi po tom, ako ho na ulici zrazilo auto. Všetko sa odohralo v osade v Spišskonovoveskom okrese. Po nehode sa v osade Zabíjanec strhol chaos. Všetko na vlastné oči videl Kristiánov brat.

Kristián, Michal a ich matka boli okolo obeda na pošte pre podporu. Vracali sa domov do osady. "Chlapec vychádzajúci spoza autobusu vbehol do jazdnej dráhy zprava prichádzajúcemu vozidlu. Pričom došlo k zrážke a pádu chlapca na vozovku," uviedol súdny znalec z Odboru dopravy Peter Onderuš.

Vodič, ktorý vchádzal do dediny malého osadníka zachytil predným pravým svetlom. Kristián skončil na zemi približne 10 metrov od zrážky. K nehode sa ihneď zbehla celá osada. "Privezený detský pacient utŕžil početné povrchové poranenia, bol ošetrený. Pre podozrenie na zlomeninu sánky bol hospitalizovaný na traumatologickom oddelení," uviedol hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

V osade vypukli po zrážke poriadne emócie. Vodič z obavy o svoj život a zdravie z miesta radšej odišiel do bezpečia, pričom po ceste zavolal pomoc. Vášne osadníkov museli upokojovať policajné hliadky, ktoré situáciu upokojili. 

Po Kristiánovi ostala na ceste teniska a krvavé oblečenie. Jeho stav je stabilizovaný. Súdny znalec tiež hľadá odpovede na viacero otázok. "Bude sa skúmať miesto, reakcie vodiča a aké mal výhľadové pomery vodič vozidla na chlapca a tiež či chlapec mal možnosť zrážke zabrániť," uviedol Onderuš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy