Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri tragickej nehode prišiel o život 18-ročný motorkár
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišiel o život 18-ročný motorkár

ČÁČOV / Kristián zo Záhoria zomrel na meniny. S motorkou totiž vo veľkej rýchlosti narazil do multicaru a zo stroja vyletel. Podľa kamionistov išiel mladík na silnom stroji prirýchlo.

Mladík z Plaveckého Štvrtka predchádzal v smere na Senicu kamión. Na úseku kde je predpísaná rýchlosť 50 nespomalil a zrejme si teda nevšimol idúci Multicar a narazil do jeho ľavej zadnej časti. No oproti sa mal podľa nich rútiť aj Mercedes. "Išiel dosť rýchlo cez 100 km/h.Tam má otáčkomer zastavený na 6-tisíc otáčkach," vraví kamionista.

Náraz odhodil motorkára do oprotiidúceho Mercedesu. Motorku tlačil pred sebou ešte niekoľko metrov, narazil do dopravnej značky a skončil v priekope. K nehode šokovaní vodiči ihneď privolali záchranné zložky. S chlapcom radšej nehýbali a počkali na záchranárov. "Mladý motocyklista utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje aj za pomoci znalca z odboru cestná doprava," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Svoju úlohu pravdepodobne zohrala neprimeraná rýchlosť a nesprávne predchádzanie. Mladý muž jazdil na motocykli Suzuki 600, pričom nemal príslušné oprávnenie na motocykel s takýmto výkonom. Podľa kamionistu ju dokonca mal ovládať len jednou rukou, pretože si mal naprávať ruksak. Policajti cestu počas dokumentovania nehody uzavreli na viac ako päť hodín. Dopravu tak odkláňali cez Senicu. Policajti žiadajú o pomoc svedkov, ktorí priebeh nehody videli, aby sa prihlásili a pomohli tak s jej objasnením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy