Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Budovy súdov otvorili. Pojednávanie s Filipom Rybaničom odročili na december
Zdielať na

Budovy súdov otvorili. Pojednávanie s Filipom Rybaničom odročili na december

BRATISLAVA / V priebehu štvrtkového rána nahlásil neznámy oznamovateľ bombu v budove súdu. Nešpecifikoval ale konkrétnu budovu, preto polícia zabezpečila všetky priestory súdov v Bratislave.

V jednom z nich sa malo konať aj pojednávanie s Filipom Rybaničom, asistentom poslanca SaS Jozefa Rajtára, ktorý pracuje v Tatrabanke. Prokuratúra mu kladie za vinu ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Stalo sa to potom, čo zaznamenali, že si pozrel účty Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka. Podľa Denníka N súd nakoniec pojednávanie odročil na 19.decembra. Vypočuť chce vyšetrovateľov aj poslanca Jozefa Rajtára. 

Pre oznámenie bomby sa zdalo, že sa súd konať nebude, no po tom, ako polícia budovu zabezpečila, súd mohol začať. 

Vo štvrtok, krátko po 7:30 ráno prijala polícia na linke 112 informáciu o údajnom umiestnení výbušného systému v budove súdu. Policajti vykonali všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov.  Z budov museli evaukovať všetkých zamestnancov a ďalších ľudí, ktorí čakali na pojednávanie. Po približne dvoch hodinách pyrotechnici so psovodmi prezreli súdy a sprístupnili ich verejnosti. "Po príchode príslušníkov policajného zboru bola nariadená evaukuácia osôb prítomných v Justičnom paláci. Takisto bola nariadená aj evakuácia osôb v ostatných bratislavských okresných súdoch," uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Páchateľovi hrozí väzenie až na dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy