Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Britský neonacista priznal, že je homosexuál a má židovskú matku
Zdielať na

Britský neonacista priznal, že je homosexuál a má židovskú matku

LONDÝN / Prominentný britský neonacista a rasista Kevin Wilshaw priznal, že je homosexuál a má židovských predkov. Súčasne odsúdil svoje minulé postoje a v rozhovore pre stanicu Channel 4 uviedol, že chce proti "neonacistickému svinstvu” bojovať. O pomoc sa obrátil na mimovládnu organizáciu Hope Not Hate (Nádej, nie nenávisť).

Wilshaw priznal, že byť súčasne nacista a homosexuál s židovskými predkami predstavuje rozpor. Angažoval sa v britskej neonacistickej Národnej fronte.

"Sú tam ďalší ľudia vo vedení Národnej fronty, ktorí sú otvorene homosexuálni. A nie všetci si všimnú tento protiklad, že je nezmysel viesť homofóbnu organizáciu, keď si homosexuál,“ uviedol.

Rozpor si vraj uvedomil vo chvíli, keď začal sám čeliť homofóbnym útokom: "Je to hrozne sobecké, ale je to pravda. Videl som, ako sa ľudia zneužívali, ako sa na nich kričalo, ale až potom keď sa to obráti proti vám, uvedomíte si, že ste robil niečo zlého.“

Wilshaw pomáhal v 80. rokoch organizovať akciu neonacistickej Národnej fronty a potom vstúpil do Britskej národnej strany. Flirtoval aj s nebezpečnými skupinami, ako je Racial Volunteer Force. Ešte tento rok prehovoril na vystúpeniach ultrapravice, píše český portál novinky.cz.

Okrem toho, že je homosexuál, priznal, že jeho matka má židovský pôvod: "Ona bola čiastočne Židovka, dievčenské meno mala Benjaminová, z tejto strany máme židovskú krv.“ Keď žiadal o vstup do Národnej fronty, hovoril pri tom o svojej nenávisti k Židom. Teraz priznal: "Termín Židia predstavuje globálnu masu ľudí bez tváre, nie indivídua. To je zovšeobecnenie, ktoré viedlo k tomu, že bolo zámerne zavraždených šesť miliónov ľudí.“

https://twitter.com/mcelderrytruth/status/920385132787322880

Súvisiace články

Najčítanejšie správy