Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Kľúčový svedok v prípade vraždy Ernesta Valka sa priznal k ozbrojenej lúpeži
Zdielať na
Krimi

Kľúčový svedok v prípade vraždy Ernesta Valka sa priznal k ozbrojenej lúpeži

KREMNICA / Kľúčového svedka v prípade vraždy právnika Ernesta Valka v stredu skoro ráno priviezli na okresnú prokuratúru do Žiaru nad Hronom. Potom, čo sa priznal k ozbrojenej lúpeži v kremnickej banke ešte z mája, teraz uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Pôvodne mu hrozil až 12-ročný trest.

Na treste odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov odňatia slobody nepodmienečne sa dnes s prokurátorom v Žiari nad Hronom dohodol 44-ročný Jaroslav K. z Ružomberka, ktorý začiatkom mája ozbrojený prepadol pobočku VÚB v Kremnici. Dohoda nie je právoplatná, musí ju ešte schváliť príslušný súd. Hovorca krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár pre médiá uviedol, že dohodu o vine a treste uzavrel prokurátor Okresnej prokuratúry v Žiari nad Hronom s obvineným, pretože Jaroslav K. sa k trestnej činnosti priznal a boli splnené aj ostatné zákonné podmienky. Jaroslav K., ktorému za bankovú lúpež hrozilo sedem až dvanásť rokov väzenia, je svedok v prípade vraždy známeho právnika Ernesta Valka.

Jaroslav z banky v Kremnici ulúpil vyše dvanásťtisíc eur, pričom mal pri sebe samopal a funkčný granát. Tým spáchal obzvlášť závažný zločin lúpeže a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Pri úteku ho postrelili a zadržali mestskí policajti. Po zadržaní Jaroslav K. priznal, že bol pri prepade advokáta Valka v jeho dome. Tvrdí, že právnika zastrelil jeho komplic Jozef R. z Pezinka. A práve Jozef mu údajne dal granát, ktorý mal pri lúpeži v Kremnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy