Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deti, ktoré z Nemecka uniesli ich rodičia, umiestnili do centra pre zanedbanú starostlivosť
Zdielať na

Deti, ktoré z Nemecka uniesli ich rodičia, umiestnili do centra pre zanedbanú starostlivosť

PRAHA / Prípad unesených detí z českého detského centra má pokračovanie. Slovenskí rodičia, ktorí svoje deti zo zariadenia uniesli už postavili do pozoru celú Európu. Vydali na nich aj európsky zatykač a zatiaľ to vyzerá tak, že z Česka sa presunuli minimálne do Nemecka.

Rodičom české úrady deti odobrali pre nedostatočnú starostlivosť. Rozhodnutie potvrdil súd a bratov umiestnili do detského zariadenia v Strakoniciach. Rodičia ich chodili navštevovať. Posledná návšteva sa ale zmenila na únos. "Každý z nich si zobral jedného chlapca a potom zablokovali dvere, aby sa k nim ošetrovateľky nedostali, utiekli do auta a utiekli," uviedol hovorca juhočeskej polície Jiří Matzner. 

Podľa zistení polície majú v Rakúsku známych, je teda možné, že sa pohybujú aj tam. Vysoko pravdepodobné však je, že sa presunú k príbuzným na Slovensko. "Môžeme potvrdiť, že českí kolegovia nás oslovili so žiadosťou o spoluprácu a my sme im ju štandardne, ako aj v iných prípadoch, poskytli," potvrdila policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Svoje deti uniesla Anita Lackóová a Branislav Sloboda zo zariadenia v piatok. Ihneď po nich začali pátrať českí policajti. Aktuálne už na dvojicu vydali európsky zatykač. Ich auto so slovenskou registračnou značkou videli v piatok v Nemecku. Policajti ale nevylučujú, že rodičia zvolili únikovú cestu cez Nemecko, do Rakúska až na Slovensku, odkiaľ pochádzajú. "Privítame akékoľvek informácie o tom, aké mala dvojica plány, kde sa chceli napríklad ubytovať alebo kadiaľ chceli a kam utekali," uvádza Matzner. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy