Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dvojročné dievčatko dohrýzli psy. Vrtuľníkom ho previezli do nemocnice
Zdielať na
Krimi

Dvojročné dievčatko dohrýzli psy. Vrtuľníkom ho previezli do nemocnice

RIMAVSKÁ SOBOTA / Záchranári zasahovali v utorok popoludní v obci Vrbovce v okrese Rimavská Sobota, kde psy dohrýzli dvojročnú Kristínu. Dievčatko museli previezť vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici.

Malé dievča ako prví ratovali záchranári z Rimavskej Soboty. Kristína bola v šoku a mala vážne poranenia na hlave. Zdravotníci zranenia na iných častiach tela nezistili.

"Jednalo sa o skalpačné poranenie vlasatej časti hlavy. Inač bolo dievčatko pri vedomí, nebolo v bezvedomí. Pekne reagovalo," vysvetlila lekárka Patrícia Ďurovičová. 

Pre zranené dievčatko prileteli leteckí záchranári, ktorí ju transportovali do banskobystrickej nemocnice. Ešte stále nie sú známe okolnosti nešťastia. Naposledy ju jej príbuzní videli ako kráča k ich orechu. O chvíľu na to ju už počuli kričať. Dvojročnej Kristínke bežal na pomoc jej strýko, ktorý spozornel na strašný krik. Vtedy už dievčatko ležalo pri psej búde na susedovom pozemku.

Príbuzní odmietajú, že by sa Kristína sama vybrala na susedov pozemok. Ten sa k prípadu vyjadriť nechcel. Muž má na neoplotenom pozemku uviazaného strážneho psa. Ďalších dvoch mal na prednom dvore. Ten je ale oplotený.

"Jemu psi vôbec neutekali z dvora. Ak niekto nevstúpil na jeho dvor, tak určite nie," zhodujú sa susedia. 

Rodina dievčatka ale tvrdí, že psi ušli a Kristínku napadli na ich dvore.

"Dievku potiahli až ku búde ku nemu do dvora," hovorí stará mama Kristíny. 

"Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," doplnila hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

Okolnosti vyšetrujú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy