Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zatiaľ čo on hľadal huby, jeho si našiel medveď
Zdielať na

Zatiaľ čo on hľadal huby, jeho si našiel medveď

Archívna reportáž

ZVOLEN / Hubárska sezóna je stále v plnom prúde. Po lesoch sa potuluje množstvo ľudí, ale aj zvierat. V oblasti známej ako Bakova jama došlo k nečakanému stretnutiu hubára a medveďa. Na miesto musela prísť aj polícia.

Iba v hrubých ponožkách s batohom na pleci, bežal hubár Ondrej hustým lesom. Snažil sa uniknúť medveďovi, ktorý sa pred ním znenazdajky zjavil. Pokojný slnečný deň chcel hubár stráviť v lese, napokon bojoval o vlastný život. "Neviem aký bol veľký, či meter alebo meter a pol. Vyrútil sa na mňa a ja som začal kričať a on potom zmizol," opisuje Ondrej. 

V hlbokom lese si bol vedomí toho, že si sám neporadí a jeho volanie o pomoc by zrejme nikto nepočul. Našťastie mal pri sebe telefón, a tak zavolal manželke, kým sedel na strome. Tá privolala do lesa policajtov. "Na tiesňovú linku sme prijali oznámenie o napadnutí hubára medveďom," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Policajti prišli do lesa vyzbrojení samopaľmi. Ondrejovi boli pripravení poskytnúť prvú pomoc aj záchranári, ktorí s niekoľkými ozbrojenými mužmi čakali na lúke. Muža na mieste ošetrili, našťastie mal iba zopár škrabancov na rukách a tvári, no môže hovoriť o veľkom šťastí, že jeho stretnutie s medveďom neskončilo vážnym zranením. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy