Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dvoch bratov obvinili z úkladnej vraždy
Zdielať na

Dvoch bratov obvinili z úkladnej vraždy

Archívne video

BRATISLAVA / Bratov Dávida a Dominika K., ktorí od jari tohto roku čelia obvineniam z členstva v zločineckej skupine, ktorá sa zameriavala na drogovú trestnú činnosť, obvinili policajti aj z úkladnej vraždy.

 Ako novinárom povedal riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško, v novembri 2016 zastrelili bývalého člena skupiny. "Vylákali poškodeného na parkovisko za účelom aplikácie omamnej látky. Po nasadnutí do vozidla ho odviezli do odľahlejšej časti Ilavy a viacerými ranami do oblasti hlavy a trupu ho jeden z bratov usmrtil," uviedol Hraško s tým, že telo následne zakopali na území Zlínskeho kraja v Česku. Motívom podľa polície bolo, že poškodený muž sa viackrát vyjadril, že zabezpečí, aby obvinení "skončili" a on ich potom nahradí v páchaní trestnej činnosti. Okrem obvinenia z vraždy čelia súrodenci aj obvineniu z nedovoleného ozbrojovania. Obaja sa už od jari tohto roku nachádzajú vo väzbe. V prípade dokázania viny im hrozí až doživotný trest.


Príslušníci NAKA takisto vzniesli obvinenie voči profesionálnemu vojakovi Gabrielovi Sz. Ten podľa výsledkov vyšetrovania na viacerých stretnutiach v Galante v lete tohto roku odovzdal s komplicom Dávidom Ch. Adamovi B. za finančnú protihodnotu niekoľko tisícov kusov nábojov, prášok na báze trinitrotoluénu a zápalnú šnúru. Pri domových prehliadkach následne odovzdal Gabriel policajtom jednorazovú signálnu pištoľ a Dávid komponenty k dlhej guľovej zbrani Mauser. Celková cena predaného vojenského materiálu bola podľa polície 6 600 eur. Vojak z posádky v Seredi aj s komplicom preto čelia obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V prípade dokázania viny im hrozí trest od troch do ôsmich rokov väzenia

Súvisiace články

Najčítanejšie správy