Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Biely prášok v obálke na policajnej stanici zalarmoval aj hasičov
Zdielať na

Biely prášok v obálke na policajnej stanici zalarmoval aj hasičov

PREŠOV / Na policajné oddelenie priniesol 65-ročný muž obálku s neznámym bielym práškom. Tá zalarmovala celé policajné oddelenie aj ďalšie záchranné zložky.

Podľa policajných informácií boli obsahom obálky rôzne papiere, medzi ktorými bol nasypaný aj neznámy biely prášok. Podozrivá látka s bielym práškom má pochádzať zo Švajčiarska. Prešovčan, ktorému ju doručili, ju doniesol na policajné oddelenie. Privolaní boli aj hasiči.

"Príslušníci Hasičského a záchranného zboru podozrivú obálku uzatvorili do nádoby, následne bola privolaná jednotka záchrannej brigády z Humenného," uviedol riadici dôstojník Kamil Šoltis.  Pri manipulácii s obálkou zasahovali v dýchacích prístrojoch. Uzavreli ju v špeciálnej nádobe určenej na prevoz nebezpečných látok.

Z prešovského policajného oddelenia putovala na rozbor do Košíc. Prevzal si ju Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

To, že by mohlo ísť o antrax, už bolo vylúčené. Stále však nie je známe, o akú látku išlo. To ukážu až ďalšie rozbory. Polícia začala trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. Páchateľovi hrozia v prípade vypátrania a preukázania viny za takýto skutok až dva roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy