Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozsiahly požiar hasilo takmer 40 hasičov
Zdielať na

Rozsiahly požiar hasilo takmer 40 hasičov

TURIEC / Požiar, ktorý v noci na pondelok zamestnal v Turci takmer 40 hasičov likvidovali celú noc a ešte pár dní ho budú sledovať. Podstieľková slama uskladnená v starom hangári za obcou Dolná Štubňa však musela horieť dlhšie. Škody zatiaľ majiteľ nevyčíslil.

Obrovské plamene a sálajúce teplo. Rozsiahly požiar bolo vidieť už z diaľky. Horela slama v bývalom hangári niekdajšieho letiska pri Dolnej Štubni. "Požiar je v rozsahu 100 krát 20 metrov," hovorí Tibor Lackovič veliteľ zásahu HaZZ Turčianske Teplice.

Drevená konštrukcia hangáru spadla ešte pred samotným príchodom hasičov. Našťastie nefúkal vietor, inak by sa plamene mohli dostať aj na okolité stromy a blízky les. S plameňmi bojovali profesionálni hasiči z Trenčína, Martina, Žiliny,  no pomôcť prišli aj dobrovoľní hasiči. "Na likvidáciu požiaru bolo nasadených 10 kusov techniky a 39 hasičov," upresnil Lackovič.

Hasiči vodu dopĺňali z potoka v dedine a kyvadlovo ju vozili na požiarovisko. Likvidáciu požiaru hasičom komplikovala samotná konštrukcia senníka. Po plechovej streche voda stekala a len ťažko sa dostávala na horiacu slamu. Požiar hasiči likvidovali celú noc. Na miesto okrem polície prišiel aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy