Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík zastrelil šesť ľudí, obyvatelia mesta ho zapálili
Zdielať na
Krimi

Mladík zastrelil šesť ľudí, obyvatelia mesta ho zapálili

Archívna reportáž

NAIROBI / Na strednej škole na severozápade Kene vraždil vylúčený žiak. Polícia mladíka vzala do väzby, ale rozzurení občania ho v nej neskôr ubili. Podľa agentúry DPA to uviedol šéf miestnej polície. Incident sa stal v sobotu popoludní v meste Kakuma.

"Ľudia vtrhli na policajnú stanicu, kde bol študent vo väzbe, premohli policajtov a na žiaka zaútočili," povedal policajný šéf. Dav 17-ročného mladíka ubil a následne zapálil.

Zabitý študent mal na svedomí streľbu na svojej bývalej škole, pri ktorej zomrelo šesť ľudí a ďalších viac ako 20 sa zranilo. Spolu s dvomi ozbrojenými mužmi v sobotu ráno vtrhol do školy, kde podľa vyšetrovateľov hľadal riaditeľa a žiaka, s ktorými sa pohádal. Keď ich našli, začali okolo seba strieľať. Údajne aj znásilnili najmenej dve dievčatá.

Študentovým komplicom sa podarilo utiecť. Mladík, ktorý skončil v rukách polície, bol pred tým zo školy vylúčený. Patril taktiež k inej národnostnej skupine než žiak, s ktorým mal spor.

Začiatkom októbra svet šokoval masaker v americkom Las Vegas. Muž zabil na koncerte viac ako 50 ľudí. Strieľal z okna hotela. Vlastnil obrovské množstvo zbraní. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy