Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kľúčový svedok Valkovej vraždy vypovedal šesť hodín na polícii
Zdielať na

Kľúčový svedok Valkovej vraždy vypovedal šesť hodín na polícii

BRATISLAVA / Krátko po ôsmej hodine priviezli do budovy policajného prezídia ozbrojení kukláči obvineného a zároveň kľúčového svedka vraždy Ernesta Valka, Jaroslava K. Policajti ho od deviatej hodiny vypočúvali.

Jaroslav K. trval na tom, že vraždil jeho kumpán, čo podľa jeho advokáta Daniela Lišpica potvrdzujú aj nepriame dôkazy. Obvineného a zároveň kľúčového svedka priviezli na výsluch krátko po ôsmej hodine. Výsluch začal o deviatej hodine a trval šesť hodín.

Po ňom bolo jasné, že v prípade nedošlo k žiadnemu zvratu. Jaroslav K. stále trvá na tom, že Ernesta Valka nezastrelil. Ako strelca označil známeho bankového lupiča Jozefa R. "Veľmi detailne popísal skutok ako sa stal. Myslím, že to potvrdil viacerými dôkazmi, ktoré sa dajú ľahko verifikovať," uviedol advokát Jaroslava K. Daniel Lipšic.

Podľa Lipšica je hlavnou motiváciou jeho klienta usvedčiť vraha Ernesta Valka strach o život. "Dominantným motívom, ktorý aj dnes zmienil, bol strach. Strach, že ho obvinený z vraždy fyzicky zlikviduje. Mal sa o to už aj v minulosti pokúsiť," dodal Lipšic.

Jaroslav K. pred pár mesiacmi prepadol banku v Kremnici. Pri úteku ho policajti postrelili, zadržali a na expertízu poslali granát, ktorý mal pri sebe. Expertíza ukázala, že granát bol upravený tak, aby vybuchol hneď po odistení. Tento granát dostal kľúčový svedok od Jozefa R., ktorý je obvinený z vraždy Ernesta Valka. Chcel sa tak zbaviť jediného svedka vraždy.

Advokát obvineného muža ale tvrdí, že jeho klient vinu popiera. "Je to tvrdenie môjho klienta, ktoré ja ako jeho advokát rešpektujem," uviedol obhajca Jozefa R., Ladislav Kuruc.

Kurucov klient sa musí aktuálne vysporiadať ešte s jedným veľkým problémom. Policajti ho vinia z úkladnej vraždy svojho kumpána, s ktorým lupil v bankách v gumových maskách.

Jediné, na čom sa obaja obvinení zatiaľ zhodujú je, že do domu išli s úmyslom kradnúť, nie vraždiť. Podľa oboch advokátov, ich klienti sa pri výpovediach zhodli, že mali kukly.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy