Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bezdomovec s mačetami: Prenasledoval som nesprávnych ľudí
Zdielať na

Bezdomovec s mačetami: Prenasledoval som nesprávnych ľudí

PRIEVIDZA / Už niekoľko dní pozorne sledujeme prípad štyroch mužov, ktorí na námestí v Prievidzi s nožmi a mačetami v rukách prenasledovali skupinku mladých ľudí. Bezdomovec, ktorý situáciu naštartoval tvrdí, že si chcel vybaviť účty s ľuďmi, ktorí ho prepadli. Priznal , že prenasledoval nesprávnych.

Mužov, ktorí chodili po prievidzskom námestí s nožmi a mačetami, policajti našli a postupne ich vypočúvali. "Ja som išiel na záchod, prišli traja chalani, jedna baba a ma napadli," opisuje bezdomovec. Rozhodol sa preto vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Útočníkov chcel nájsť a potrestať. "Som mal v rukách tie železá, čo vyzerali ako nože, keď sa otočili, videl som, že to nie sú oni, tak som sa otočil a išiel späť," pokračuje bezdomovec. 

Keď podľa jeho slov zistil, že sa pomýlil a prenasledoval niekoho iného, tak odišiel. "Zľaknúť sa ma mohli, ale ja som nešiel za nimi," povedal. O pár minút sa na námestie aj s kamarátmi vrátil opäť. "Po námestí chodili muži s nožmi a mačetami," informuje Vít Zajac z mestskej polície. 

Na tom, že po námestí chodil spolu s kamarátmi o ôsmej večer ozbrojení, nič zlé nevidí. "Ja spím na ulici, ja sa potrebujem brániť," vysvetľuje. 

"Na prípade intenzívne pracujeme, robíme úkony na vyriešenie prípadu," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Policajti mužov, ktorí chodili po námestí ozbrojení, od rána vypočúvajú. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin výtržníctva, za čo páchateľovi hrozí trest od troch mesiacov, až do troch rokov," hovorí Antalová. 

Policajti potrebujú, aby sa im prihlásili nielen mladí ľudia ktorých muži prenasledovali, ale aj prípadní ďalší svedkovia. "Sa im ospravedlňujem, že som im nechcel ublížiť, myslel som si, že sú to tí štyria, ja by som nikomu neublížil, ja som mierumilovný," dodáva bezdomovec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy